Kennel

Wij hadden ons hele leven al zogenaamde afdankertjes gekocht in asiels  en bij diverse mensen weggehaald. Al deze honden hebben we met veel plezier en liefde oud zien worden.  Zelfs als een hond een probleem had met opvoeding of gedrag namen we hem of haar in ons midden en na vele maanden van intensieve training hadden we er toch weer een lieve huisgenoot bij.

In 1994 kochten we onze eerste rashond een Golden Retriever "Indian Caitlin from Brimwaja lodge ",met deze hond begonnen we met echte trainingswerk Caitlin haalde het ene na het andere diploma en deed het zelfs niet slecht op wedstrijden.  Na het G&G III diploma  werd het een beetje stil. Onze Catlin had niet veel zin meer in trainingen.  Zij werd daarna de heerlijkste sociale hond die met mij kinderen op de basis school les gingen geven over omgang met honden. Oscar en Rufus project werd dat genoemd. Als docent voor instructiecursussen ging zij ook altijd mee de klas in. Helaas is zij oktober 2008 overleden.

 

Na jaren van  trainen en opleidingen zijn wij in 1998 in het bezit gekomen van een Västgötaspets (spreek je uit als westjeutaspets) hetgeen een  enorm leuke draai heeft gegeven aan onze liefde voor honden. 

We zijn in contact gekomen met Mevr.B.Benneker uit Markelo en van haar mochten we dan ook onze eerste spets verwelkomen.

Curragh's Aischa Jänta werdt op 1-3-1998 geboren .

Na zoveel jaren van opleidingen , honden opvoeding en training vonden we het eens tijd worden om ook eens het krijgen van puppy's mee te maken ,en omdat de spets ons hart heeft gestolen zijn we begonnen met het opzetten van onze kennel. In het jaar 2001 was het zover, onze eerste dekking was een feit.J änta kreeg haar eerste nestje. ,Wat een geweldige ervaring was dat, voor ons was alles nieuw en we hebben dan ook ongelofelijk veel plezier beleeft aan het opvoeden en socialiseren van de pups.Het tweede nestje hebben we in 2003 gehad. Ook dit nestje hebben we met het zelfde enthousiasme groot gebracht.

 

De drang naar een jachthond bleef toch groot, we zijn op zoek gegaan naar een werkende jachthond die ook in huis een aanwinst zou zijn. 

Uiteindelijk zijn we gevallen voor de Hongaarse staande hond Vizsla draadhaar. Bij Lies v Essen van de vizslakennel Quodian's hebben we onze eerste draadje gekregen. Quodian's Hongarian Rhapsody (roepnaam : Jethro) en wat een genot om zo'n lieve hond in huis te mogen hebben. Na het overlijden van onze spetsen Jänta en Jordy werdt het heel erg stil in huis. We besloten nog een draadje er bij te nemen. Ook deze hond is bij Lies van Essen geboren. Haar naam is  Quodian's Drambuie (roepnaam : Gibbs) een werklustig dame die een levendige sfeer in huis brengt. In 2014 mochten we oppas zijn voor Quodian's Ardeche (roepnaam: Abby). Deze lieve, rustige  en intelligente dame heb haar draai gevonden bij ons en zij is onze laatste gezinsuitbreiding.

 

De naam van de kennel "van het Klein Profijt " is afkomstig van het natuurgebied dat ligt tussen Rhoon en Oud-Beijerland gelegen aan de Oude Maas en het Spui.